När vi läser om tillståndet i världen är det så lätt att fastna i uppgivenhet, ilska eller sorg. Vi kanske känner att vi måste döva oss för att orka. Eller har vi kanske gått in i väggen – igen och igen – då vi försökt agera för att förändra riktningen världen är på väg åt. Hur kan vi hitta en väg framåt?

Det är så lätt att agera med våra gamla föreställningar som vi bär med oss från det paradigm vi lever i. Men hur bryter vi oss loss från vårt begränsande individualistiska sätt att se på oss själva? Hur ska vi vara när vi agerar? Är det med panik och rädsla – eller något annat? Och vem eller vilka agerar vi för? Dessa och andra frågor utforskar vi under den här workshopen, där vi stärker oss själva och varandra i vårt agerande för världen.

Workshopen leds av Sofia Nygren och baserar sig på metodiken Aktivt Hopp. Det är amerikanskan Joanna Macy som i ett halvt sekel har skapat rum där människor kan öva sig på att omvandla den oro, frustration och ångest de känner över vad som händer i världen – till att istället aktivt bidra till att skapa den världen de önskar. Metodiken grundar sig i modern psykologi och buddhistisk filosofi.

Workshopens arrangör är Anna Linell, som är en del av Folkets Hus i Bagarmossen.

Vad: Workshop i Aktivt Hopp: hur kan vi möta klimatkrisen utan att bli galna?
När: Lördag 24 november 2018 kl. 13:00–16:30
Var: Bagarmossens Folkets Hus, Lillåvägen 44, 12845 Bagarmossen, Stockholm
Kostnad: Donationsbaserad
Anmälan: FULLBOKAD. För att ställa dig i kö om det blir några återbud, anmäl dig här.

<< Läs om workshopen på Facebook

Workshopen är donationsbaserat. Läs mer om hur ’Inte bara morötter’ ser på gåvoekonomi. Denna flyer delas ut efter workshopen.

<< Läs mer här om gåvoekonomi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *