Sam Nygren bjuder in en omställningsvän för att dyka in i livet som omställare – där du är inbjuden att lyssna live, kommentera och delta i ett eftersnack med andra omställare.

Livesamtalen äger rum i Inte bara morötters digitala community. Samtalen spelas också in och släpps senare som podd. Stöd Inte bara morötter och få tillgång till ett digitalt community på Discord för omställare på landsbygden.

Varför ett digitalt community för omställare på landsbygden?

Omställningen till en hållbar planet blir lättare att genomföra i praktiken om vi hittar likasinnade med gemensamma visioner och grundvärderingar. Här kan du få kontakt med andra omställare genom att skriva eller prata i olika text- eller röstkanaler.
Förutom att lyssna på livesamtal här är det också möjligt att gå in på communityt när det inte är något samtal igång och skriva frågor, kommentera eller bara prata med någon annan som är inloggad. Communityt är igång 24/7. Det finns – förutom en kanal för själva livesamtalen – en kanal för varje landskap i Sverige samt olika kanaler för att dela erfarenheter och få stöd kring organisation kring matproduktion, boende och arbetsgemenskaper.

Men omställare i staden då?

Det går att hålla på med omställning i staden också. Inte bara morötter har fokus på omställning på landsbygden. Det är ett brett begrepp som också bland annat innefattar de som bor i staden men som letar efter mark att jorda sig på, de som bor i villa och odlar upp sin tomt, de som bor i torp, tiny house och så vidare och så vidare.

Hur vet jag att jag är välkommen och att communityt är en trygg plats?

Det är väldigt viktigt att Inte bara morötters digitala community är en välkomnande, inkluderande och trygg plats. Därför behöver alla som vill gå med – efter att de gett en månadsvis donation för att bli med – först ställa sig bakom och godkänna communityts riktlinjer. Communityts riktlinjer innehåller rubrikerna:
1. Mångfald och inkludering
2. Främja lärandet
3. Skapa en trygg plats
4. Hålla sig till ämnet och källkritik

Vad är Discord?

Discord är en röst- och textchatt app som är populär speciellt bland spelare och unga personer. Men den används också för andra digitala communities. Det som är speciellt med Discord är att det, till skillnad från sociala medier som Facebook eller Instagram, är fokus på att faktiskt prata med varandra.

Varför behöver jag stödja podden för att få lyssna på samtalen?

Podden är kostnadsfri att lyssna på, men den är inte kostnadsfri att göra. Förutom arbetstid så är det kostnader så som webbsidan och inköp av teknik. För att den ska vara långsiktigt hållbar att producera behövs det finansiellt stöd helt enkelt. Om du gillar idén med livesamtal, om du stödjer det arbete som Sam Nygren gör med Inte bara morötter eller om du helt enkelt vill att podden ska fortsätta – så får du gärna ge en gåva. Det här konceptet med livesamtal på Discord testas på prov under hösten 2023 och våren 2024. Om det funkar – både att det är roligt och att det blir finansiellt hållbart – så kan det också finnas kvar.

Kan man lyssna på samtalen efteråt?

Livesamtalen spelas in och kommer senare att släppas som poddavsnitt. Beräknat att släppas under hösten 2023. Prenumera på nyhetsbrevet för att få reda på när det första avsnittet släpps.

Prenumera på Inte bara morötters nyhetsbrev