Jag leder samtal om livet som omställare på landsbygden. Jag kan leda på plats eller online genom Zoom. Det här är det jag gärna pratar om.

Workshop: Självhushållarens inre resa – Ett samtal om livet som omställare på landsbygden

Okej, så du har börjat odla morötter. Försöker slå dig fri från det gamla paradigmet av business as usual, så gott det går. Men det som du inte räknat med, är att hur mycket du än försöker att leva på ett annat sätt så stretar det emot. Du märker efter ett tag att det inte bara är samhället som inte är anpassad efter självhushållaråret, utan en insikt som börjar smyga in är att de beteenden och värderingar som du själv har med dig i bagaget från den kultur du kommer från sätter käppar i hjulet.
Så… hur gör man? Under den här kvällen ska vi prata om svårigheterna man stöter på i en självhushållande livsstil och där vi också jobbar tillsammans med principer som kan stödja oss i den inre omställningen.

Tid: 2-3 timmar inkl paus

Målgrupp: Omställare / självhushållare på landsbygden


Föredrag: Inte bara morötter – Rörelsen av omställare på landsbygden i Sverige idag

Ett svar på vår tids kriser är att inte vänta på politiker, utan redan nu börja bygga den värld man längtar efter. I Sverige idag finns det en spridd rörelse av människor
… ser vår tids kriser och sönderfall av planetens ekosystem, men inte vill att det ska få sista ordet
… försöker skapa någonting nytt bortom det industriella tillväxtsamhället
Vilka är det som ställer om? Varför är ordet självhushållning missledande? Vilka är drivkrafterna? Och varför är det här arbetet på riktigt meningsskapande?

Tid: 60 minuter

Målgrupp: Allmänheten


Workshop i Aktivt hopp

Världen går genom en omvälvande omställning. Många människor pendlar mellan oro, ångest, stress och sorg. På samma gång pågår det en klimatkris och ekologisk kris, energikris och ekonomisk kris.

Hur ska vi som människor hantera alla de kriser och det omtumlande paradigmskifte vi är inne i?
Hur kan vi hantera svåra känslor om den framtid vi är på väg mot?
Hur kan vi bidra och samtidigt leva med lätthet – utan att känna att vi bär ansvaret över världen på våra axlar?

Tid: 2-3 timmar inkl paus

Målgrupp: För dig som också tror att en annan värld är möjlig. Du kanske ibland kan fastna i uppgivenhet, ilska eller sorg när du ser riktningen världen är påväg åt, men vill inte stanna där.

Bakgrund: Aktivt Hopp grundar sig i metodiken The work that reconnects som spritt sig över världen efter att den amerikanska aktivisten Joanna Macy startade rörelsen på 60-talet. Metodiken grundar sig i modern psykologi, djupekologi och buddhistisk filosofi. Aktivt hopp är en metod som används flitigt inom omställningsrörelsen.


Sagt av deltagare på tidigare workshops

Jennie

Deltagare på online workshop i Aktivt hopp

”Ännu en fin zoomkväll 🙂 Vad bra ni är! Verkligen! Det här kändes minst lika bra som en vanlig workshop; på ett sätt ännu bättre eftersom jag har enklare för att koncentrera mig när det är få störningsmoment som ljud och rörelser. Helt enkelt ett koncept som passar mig!”

Kristina Lindgren

Deltagare på workshop i Aktivt hopp

”Ljus i mörkret på Sam Nygrens workshop i Aktivt hopp idag. Rummet fylldes av djupt engagerade deltagare. Inspiration och en hoppingivande metodik för tuffa tider.”

Tomas Agnemo

Deltagare på workshop i Aktivt hopp

”Igår deltog jag på en workshop om hur vi kan känna hopp trots klimatoro och klimatångest.
Även om klimatapokalypsen kommer så behöver jag känna hopp och gemenskap kring att vi är flera som delar samma oro, som vill prata om den och agera. Varmt tack till Sam Nygren för ditt engagemang och för att du ger hopp.”

Stina Kullingsjö

Deltagare på workshop i Aktivt hopp

Vad är din känsla efter workshopen?
”Det är väl hopp istället för hopplöshet, tänker jag. Mer att jag kan se att det finns en öppning och känna att vi är många tillsammans, att det går att förändra, att göra någonting i situationen. Det ingav ju nån slags tro på eller lugn, något som gör att man känner sig stödd och hjälpt.”

Nadia

Deltagare på online workshop i Aktivt hopp

”Intressant, tänkvärt och helt nytt för mig! Jag är imponerade över att det skapades en väldigt fin stämning och över hur ni använde zoom. Inte bara föreläsning på zoom utan att ni tog fasta på vad zoom är bra på och använde det för att göra upplevelsen bättre ex breakout rooms med okända som man svishades in i och försvann ut från där man hade förtroliga samtal. Plus alla pauser och möjlighet att landa emellan. Jag brukar vara uppjagad efter sena webinarier men det här gick jag utifrån lugn som en filbunke!”

Lotta Taskinen

Deltagare på workshop i Aktivt hopp

”Det var nyttigt att prata med främmande människor om så djupa saker. Och att vi roterade runt var jättebra. I början satt jag med en kille jag kände. Det var roligt att prata med honom, men det var ännu nyttigare att prata med helt främmande människor om så djupa saker och höra vad de har att tänka och tycka.”


Kontakta mig

Nämn vilket föredrag eller workshop du är intresserad av. Bra att veta är att jag alltid tar mellan 4000 – 6000 kronor + moms i arvode. Det kan oftast lösas genom sponsring av en större förening om ni är en mindre förening.