Principen av gåvoekonomi

Gåvoekonomi och workshops kan praktiseras på flera sätt i projektet inte bara morötter.

  • Din organisation eller ditt företag vill anordna en workshop. Ge det som ni kan i gåva. Riktpris för workshop – 2 timmar: 2000:-. 4 timmar: 4000:-
  • Din förening vill anordna en workshop. Ni som förening ger det som ni kan i gåva till mig. Gåvan inkluderar att resekostnaderna samt mat och boende blir täckta. Dessutom anordnas workshopen eller föredraget enligt principen av utträdesdonation. Det här betyder att i inbjudan och under workshopen så informerar jag och ni om att deltagarna efter har möjlighet att ge en donation. Men donation får bara ges efter att workshopen är slut och bara med intentionen att fler ska få det som deltagarna har fått uppleva under workshopen. Utträdesdonationerna går till arvodet.
  • Du är själv och önskar verkligen att en workshop ges nära där du bor. Kul! Det är inte omöjligt. Hitta en lokal som kan passa. Den behöver rymma att 10-20 personer kan sitta på stolar i en cirkel. Hör med din lokala omställningsgrupp, studieförbund på orten där du bor, folkhögskolor i närheten, självhushållningsnätverk i området och så vidare… När du gjort det så kontakta mig. Workshopen ges sedan enligt principen av gåvoekonomi som under punkten ovan.

Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor eller med förfrågningar

Creative Commons
Allt publicerat på intebaramorotter.se är fritt att dela under Creative Commons licens 4.0

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 4.0 Internationell Licens.
Vad innebär det här?

Licensen Creative Commons erkännande, dela lika innebär att du tillåter andra att använda, sprida, göra om, modifiera och bygga vidare, skapa nya verk på ditt verk, så länge de anger att du är upphovsman. Om det skapas nya verk utifrån ditt verk så ska dessa verk spridas och licensieras med samma licens, alltså nya verk ska spridas under samma villkor.

Alla nya verk som skapas utifrån ett verk som har den här licensen ska ha samma licens, som ursprungsverket.

Läs hela licenstexten

Kontakt

Jag som ligger bakom denna webb heter Sofia Nygren. Jag är en oberoende skribent, workshopledare och biodlare.

Skriv till: sofia.nygren@intebaramorotter.se
Krampan gård 3,
647 92 Mariefred
Eller ring: 073-8131559

Org.nr: 861002-1621 (enskild firma)

Jag är också del av Omställningsbyrån – ett nätverk för frilansar inom omställning. Läs mer på: omstallningsbyran.se

Skriv till mig

Kontakta mig om du vill arrangera workshop, bli intervjuad av mig, publicera ett reportage, bjuda in mig att hålla föredrag, ställa ut mina foton i en utställning, vill att jag skriver en krönika i din tidning, eller bara ta en kaffe. Allt gott, Sofia

Få månadsbrev