Hur kan vi möta vår tids utmaningar utan att bli galna? Välkommen att utforska det här tillsammans under en kväll på Hornuddens trädgård.

Vi behöver ställa om vårt samhälle. Klimatförändringar, artutrotning och ökande sociala klyftor är några av de ekologiska och sociala kriser som vi står inför. Omställningen kan börja lokalt och inte minst inom oss själva. Omställning är inte något som bara sker i det yttre utan handlar också om vår inre omställning. I tider med ekologiska och sociala kriser kan allt kännas hopplöst och skrämmande, “klimatångest” är ett allt mer använt begrepp. Men hur kan vi möta utmaningar med mod, kreativitet och gemenskap? Under kvällen får vi prova på konkreta övningar som kan vara till hjälp, övningarna är inspirerade av författaren Joanna Macys arbete med Aktivt hopp.

Tid: kl. 18,30-21
Plats: Hornuddens trädgård, Aspö Hornudden 645 93 Strängnäs. Restaurangen, en trappa upp.
Pris: Du bestämmer, se nedan, vad Annica och Sam får för ersättning för kvällen
Förtäring: Team Hornudden fixar en enkel måltid – utan kostnad för dig som kommer.
Anmälan: Varmt välkommen att anmäla dig på mail till karin@hornudden.net senast den 23:e september.

Workshopen den 25:e september är möjlig att ge tack vare gåvor från andra som tagit del av tidigare workshops i Aktivt hopp. Du har efter workshopen möjlighet att också ge en gåva – med intentionen att fler ska få det som du har fått. Både swish eller kontant går bra – eller om du vill ge egenproducerad mat går det också fint.

Sam Nygren är en frilansande journalist och facilitator som har engagerat sig i omställningsrörelsen sedan 2010. Hen är utbildad kognitionsvetare med ett intresse för människans tänkande och hur kulturer formas. Hen driver också reportageprojektet Inte bara morötter – vi är omställare på landsbygden’ som undersöker hur det är som människa att försöka skapa någonting nytt i den industriella civilisationens sista dagar.

Annica Gustafsson är ingenjören och matälskaren som kände behovet av att börja omställningen hos sig själv och på sin plats. Tjänstledig från jobbet odlar hon nu grönsaker i Merlänna och driver projektet Länna sår och skördar som undersöker hur en by kan arbeta med mat och odling över generationsgränserna.

Läs mer om kvällen på Hornuddens trädgård

Sam Nygren Tidigare workshop

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *