Var med på en online experimentverkstad i Aktivt hopp. Denna gång har vi extra fokus på att hedra vår smärta för världen och prövar övningen Sanningsmandalan (eng. Truth Mandala) tillsammans.

I dessa tider behöver vi hitta nya sätt att knyta kontakt med varandra, samtidigt som frågor som dessa är mer aktuella än någonsin:
* Hur ska vi som människor hantera de kriser och den omtumlande tid vi är inne i?
* Hur kan vi hantera svåra känslor om den framtid vi är på väg mot?
* Och hur kan vi skapa en positiv kraft i allt detta – där vi föreställer oss den framtid vi längtar och drömmer om – och hittar vår väg framåt i den riktningen?

Under maj och juni 2020 bjuder vi därför in till fyra experimentverkstäder i Aktivt hopp. Där prövar vi tillsammans olika övningar genom videoverktyget Zoom. Vår förhoppning – och erfarenhet än så länge – är att det går att glömma bort skärmen och hitta oväntat djup även om vi är fysiskt långt ifrån varandra.

Välkomna!

// Sam Nygren, facilitator och Abigail Sykes, teknikvärd

Datum? Tisdag 26 maj 2020, 18:30 – 20:30
Hur?
Genom Zoom
Kostnad? Donationsbaserad
Anmälan? Genom Eventbrite

eller genom att skicka in formuläret nedan senast 26/5.


Hela omställningsresan…

….består av totalt fyra workshops, men det går bra att bara vara med på någon eller alla fyra. Du anmäler dig till alla individuellt.Del 1: Tisdag 19 maj 18.30 – 20.30
Fokus på tacksamhet vi prövar övningarna ”Tacksamhetsrundor” 
(eng. Gratitude Rounds), 
”Vimmel” (eng. The Milling) och ”En berättarfestival” (eng. Storytellers Convention)
<< Läs mer härDel 3: Onsdag 3 juni 18.30 – 20.30
Fokus på att se med nya ögon där vi prövar övningen ”Råd med alla varelser” 
(eng. Council of All Beings)

<< Läs mer härDel 4: Tisdag 9 juni 18.30 – 20.30
Fokus på att gå vidare där vi prövar övningen ”Fyra röster” (eng. Corbett)

<< Läs mer här
Registrera dig här:

Inget måste - men bra att ha ifall tekniken krånglar och vi skulle behöva nå dig.
Det går att anmäla sig till flera kvällar - eller bara enstaka. Under varje kväll kommer vi gå igenom hela spiralen av Aktivt hopp.
Workshoparna är donationsbaserade för att alla ska kunna delta oavsett ekonomisk situation. Alla donationer tas tacksamt emot oavsett om det är 15 kr eller 255 kr per gång. Ge nu eller efter workshopen (ingenting kommer dras när du skickar in anmälan). Det är uteslutande donationer från tidigare deltagare som gjort denna workshop möjlig. Donationerna går till projektet Inte bara morötter: www.intebaramorotter.seVad innehåller workshoparna?

De innehåller upplevelsebaserade övningar och meditationer från Joanna Macys workshopmetod Aktivt hopp (läs mer nedan). Under kvällen skapas ett tillåtande rum där vi går igenom övningar individuellt, i smågrupp eller i helgrupp. Alla övningar genomsyras också av medveten närvaro med inslag av korta meditationer och fokus på djupt lyssnande – både på dig själv och i samtal.

Vem är workshoparna till för?

De är till för dig som behöver ett forum för att bearbeta pågående och kommande kriser, eller som bara vill pröva hur dessa övningar kan göras i online form. Gamla som unga, män som kvinnor. Du kanske ibland kan fastna i uppgivenhet, ilska eller sorg när du ser riktningen världen är påväg åt, men vill inte fastna där.

Du behöver inte sedan tidigare vara bekant med begrepp som omställning, aktivt hopp, cirkelpraktik eller djupt lyssnande, utan bara komma med ett öppet sinne och vara beredd på en resa.

Spiralen av Aktivt hopp…

… tar med oss på en resa som utvecklar vår förmåga att engagera oss för livet på jorden. Det här är inte någon engångsgrej, utan en praktik att öva sig i flera gånger. Under varje workshop går vi igenom dessa fyra steg, men för varje gång har vi extra fokus på ett av stegen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *