”Time time we’re living in is the space between stories.”
– Charles Eisenstein

 

“We will reassert the role of story-telling as more than mere entertainment. It is through stories that we weave reality.”
– Dark Mountain Project

Skriv med inte bara morötter…

Kommer snart! Här kommer du i framtiden kunna bidra med texter i utforskandet av självhushållningens skäl och själ. Välkommen. Du behövs. För som Charles Eisenstein skriver; ”How do we change the world? Change the story.”

Under 2019 så kommer förhoppningsivis den community-finansierad reportageboken “Inte bara morötter: Självhushållningens skäl och själ” att publiceras – om det finns tillräckligt med mecenater som stödjer projektet på denna sida, samt i en framtida crowdfunding-kampanjI samband med lanseringen av kampanjen så kommer inte bara morötter att skicka ut en inbjudan till alla med jord under naglarna därute som också utforskar livet som självhushållare. Du kan bidra med reportage, essäer, krönikor, prosa, poesi och illustrationer. Håll utkik.

Håll koll på vad som händer i projektet genom att skriva upp dig på inte bara morötters månadsbrev nedan.

 

Kommer våren 2019: Skicka in bidrag till boken “Inte bara morötter: Självhushållningens skäl och själ”


Läs under tiden…

Letter to a Young Activist…

Utdrag ur ”Letter To A Young Activist During Troubled Times: Do Not Lose Heart, We were Made for These Times” Skriven av den amerikanska poeten och post-trauma specialisten Clarissa Pinkola Estes.

“We were made for these times. Yes. For years, we have been learning, practicing, been in training for and just waiting to meet on this exact plain of engagement.

I grew up on the Great Lakes and recognize a seaworthy vessel when I see one…”

Läs hela på webben


Brev från en framtidsmänniska

En människa några generationer framåt i tiden skriver till dig som är självhushållare idag.

“Ganska ofta tänker jag tillbaka på hur det måste varit för dig, att leva i den tid som vi nu kommit att kalla Den Stora Omställningen. Jag tänker att det måste varit otroligt svårt? Att befinna sig i det skiftet? Jag föreställer mig att det var stormande känslor, parallellt med ett ständigt tvivel…”

Läs hela på webben


The Dark Mountain Manifesto

The Dark Mountain Project är ett nätverk av författare, konstnärer och tänkare som har slutat att tro på de berättelser som vår civilisation intalar sig själv. Vi ser att världen går in i en tidsålder av ekologisk kollaps och socialt och politiskt sönderfall, och vi vill att vårt kulturella gensvar reflekterar den här verkligheten snarare än att förneka den.

“Those who witness extreme social collapse at first hand seldom describe any deep revelation about the truths of human existence. What they do mention, if asked, is their surprise at how easy it is to die…”

Läs hela på webben


Principer för utforskande med inte bara morötter

Kommer snart!

Principerna är till för att intentionen i utforskandet ska kunna komma från en sådan djup plats som möjligt. En plats som tillåter nya historier att växa fram. De som inte upprepar de gamla myterna från vår nuvarande civilisation. De är ett rep för dig att hålla fast vid, när du tillsammans med inte bara morötter tar dig ned för berget vi bestigit. Principerna är starkt inspirerade av The Dark Mountain Manifesto och många citat som är inspränga i texten kommer från det.

Kommer snart: Läs hela ‘Principer för utforskande med inte bara morötter’


Creative Commons
Allt publicerat på intebaramorotter.se är fritt att dela under Creative Commons licens 4.0

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 4.0 Internationell Licens.
Vad innebär det här?

Licensen Creative Commons erkännande, dela lika innebär att du tillåter andra att använda, sprida, göra om, modifiera och bygga vidare, skapa nya verk på ditt verk, så länge de anger att du är upphovsman. Om det skapas nya verk utifrån ditt verk så ska dessa verk spridas och licensieras med samma licens, alltså nya verk ska spridas under samma villkor.

Alla nya verk som skapas utifrån ett verk som har den här licensen ska ha samma licens, som ursprungsverket.

Läs hela licenstexten

Kontakt

Jag som ligger bakom denna webb heter Sofia Nygren. Jag är en oberoende skribent, workshopledare och biodlare.

Skriv till: sofia.nygren@intebaramorotter.se
Krampan gård 3,
647 92 Mariefred
Eller ring: 073-8131559

Org.nr: 861002-1621 (enskild firma)

Jag är också del av Omställningsbyrån – ett nätverk för frilansar inom omställning. Läs mer på: omstallningsbyran.se

Skriv till mig

Kontakta mig om du vill arrangera workshop, bli intervjuad av mig, publicera ett reportage, bjuda in mig att hålla föredrag, ställa ut mina foton i en utställning, vill att jag skriver en krönika i din tidning, eller bara ta en kaffe. Allt gott, Sofia

Få månadsbrev