FOTOSERIEN OMSTÄLLNINGSPIONJÄRERNA ☼⁠

Vad är din drivkraft i det du gör?☼⁠

”Målet är att kunna leva här, att gården driver sig själv och producerar allt vi behöver plus kapitalinkomst. Det är det stora målet.☼⁠

För ett antal år sen hade jag den känslan av att jag ville kunna rädda världen, jag ville förändra allting. Nu känner jag att det här är ett sätt för mig att förändra världen, samtidigt som det är en livsstil som jag själv trivs väldigt bra med.☼⁠

Självhushållning är en del i en process, att hitta tillbaka till naturen och inspirera fler. När vi säljer grönsaker vill vi sälja så lokalt som möjligt, för att stimulera lokal självförsörjning i bygden.☼⁠

Det är också en drivkraft att äga en bit mark och kunna basala grejer för att överleva, som att producera mat. Vara lite mer oberoende, för man vet inte vad som händer i framtiden. Det är inte omöjligt att vi fortfarande lever i en tidpunkt när det händer massa oroliga grejer i världen.☼⁠

För min del har oron för samhällskollaps spelat roll. Men jag skulle göra det [självhushållning] ändå. En drivkraft är att få kunskaper som vi kan föra vidare till nästa generation, till andra människor. För det känns lite som att alla de basala grejerna håller på att dö ut, med urbanisering och storskalig industriproduktion av mat.☼⁠

Som det här att köra med häst, om oljan tar slut, vad ska vi då göra? Tekniktilltron är jag skeptisk till. Det finns folk som tycker att vi är bakåtsträvande som kör med häst. Jag tror vi är framtidssträvare istället.”☼⁠

-Madeleine ”Mimmi” Åkerblom, 27 år, småbrukare, Mörhult⁠


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *