FOTOSERIEN OMSTÄLLNINGSPIONJÄRERNA☼⁠

”Jag kan uppleva att självhushållning inte räknas som arbete. Nu när jag slutat lönearbete sa min storebror att ”du är mellan två jobb nu”. Nej, det är jag inte. Jag är sysselsatt minst 45 timmar i veckan, med plugg, självhushållning och podd. Det gör ju att man själv nedvärderar eller börjar förminska.☼⁠

Det är svårt att värdera självhushållning. I andras ögon så är det bara en hobby. Svårt att sätta gränser; att säga att vi kan inte åka på kalas på lördag för vi måste plocka upp potatisen. Det är en svårighet med det. Svårt att få andra att se att det är ett jobb.☼⁠

Jag kan ha stora visioner och en stolthet i mig, men i det verkliga livet kan det vara svårt att stå för det.”☼⁠

-Mimmi Rosell, 31 år, självhushållare, Tranås⁠


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *