FOTOSERIEN OMSTÄLLNINGSPIONJÄRERNA⁠

”Jag har ställt om lite i mitt tänk vad gäller jobb. Jag har eget företag. När jag gick en folkhögskolekurs om odling och självhushållning tog jag mina jobbdagar, fixade med kursen och pluggade. Då blev också jobbet något jag gör hemma, självhushållningen blev en del av mitt jobb. ☼⁠

Odlingen blev arbetstid. Att få fram mat till min familj blev ett jobb. Då lyckades jag mycket bättre. Jag avsatte tid till det och schemalade det. Jag tog arbetstid till det och såg det som något viktigt, istället för pauser och kvällar eller ’när det finns tid’. ☼⁠

Men det är lätt att prioritera bort självhushållet, även om jag blivit bättre att se det som en del av mitt jobb. Det är svårt för ”arbete är bara lönearbete”. Det som jag gör hemma kan jag alltid flytta på.”☼⁠

-Matilda Forsärla, 31 år, folkbildare, konsthantverkare, politiker och självhushållare, Tranås⁠
@forsarla på Instagram⁠


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *