Jag: Skulle du säga att du förbereder dig för mer turbulenta tider?☼
Max: Ja, jo, det är väl det jag gör. Men jag förbereder mig inte jättemycket, jag tänker att bevara tekniker, att överleva på små resurser, att kunna skaffa mat, är väl en bra början. Det gör vi.☼
Jag: Har du tänkt någonting på vem du vill vara som person om det blir mer turbulent och oroligt i världen?☼
Max: Mm, visst.☼
Jag: Har du kommit fram till någonting?☼
Max: Nej, det vet jag inte. Jo, jag vet ju att det är viktigt för mig att vara i ett sammanhang med människor, tänker jag. Jag behöver andra att dela livet med. För att jag ska vara en bra människa behöver jag vara i ett tryggt sammanhang. Blir jag ensam och utsatt så blir jag inte lika trevlig. Det tänker jag också är en del i det vi gör. Jag tänker att det är enormt viktigt att bygga relationer och att vi blir många som förbereder oss. Ju lugnare kan vi då ta emot svåra tider eller hot.☼

-Max Nyman, 50 år, självhushållare, Näsåker

#omställningspionjärerna

#intebaramorötter


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *