Gröönsgård söker medhjälpare. Vill du också annonsera? INTE BARA MORÖTTER öppnar nu upp för möjligheten för gårdar och människor nyfikna på självhushållning att hitta varandra lättare.

Mimmi och Nicklas Åkerblom och deras 3-månaders son bor och driver en liten gård i södra Småland där de odlar grönsaker för småskalig försäljning och husbehov, håller getter för kött, mjölk och naturvård. Höns, ankor, hund, hästar och katt finns också på gården. De söker någon som tycker det skulle vara roligt att komma dit en vecka eller två och hjälpa till med gårdens sysslor under sensommaren. Deras händer räcker inte riktigt till! Sysslorna är allt från att rensa ogräs, harva med vår ardennerhäst, mjölka getter, ta tillvara och förädla det som finns för stunden i trädgård och odling, laga mat, barnpassning, vedkörning eller vad som står på schemat just då. Beroende på ditt intresse och kunskap! De ser gärna att du har lite tidigare erfarenhet av gårdssysslor, men framförallt intresse och sunt förnuft. De har inte möjlighet att ge ekonomisk ersättning, men mat, husrum, kunskap och goda minnen för livet. Det finns även tankar om en mer långsiktig lösning med någon som vill bo i ett tiny house i anslutning till gården, och de tar gärna emot input och intresse.

Intresserade kan mejla till groonsgard@gmail.com


Söker du också en extra hand till din gård? Eller samarbetspartners? Eller vill du pröva att bo på gård under sommaren? Eller vill hyra in dig någonstans för att pröva självhushållning på landet? Skicka en text (max 2000 tecken) och ett foto till kontakt@intebaramorotter.se så kommer annonsen upp på webben, sociala medier och i nästa nyhetsbrev.

Ett av projektet INTE BARA MORÖTTERs syften är att hjälpa till att knyta ihop frön av nya initiativ därute i landet till nätverk. Jag har också sett ett tydligt behov av en kontaktyta både från utflyttade och de som är nyfikna på att flytta ut. Därför startar projektet nu en enkel kontaktförmedling. // Sofia

Redan nu hittar du den fantastiska organisationen WWOOF – World wide opportunities on organic farms. Nätverket knyter ihop småbruk med människor som vill lära sig mer om livet på en gård. “WWOOF™ Sweden links you to 152 active organic farmers & growers and 764 WWOOFers in Sweden.”

>> Läs mer om WWOOF på deras webb


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *