När du tänker på peak oil, klimatförändringar, utrotning av arter – vilka känslor väcker det idag? ☼

”Det jag blir mest orolig inför är global uppvärmning. Och att oljan tar slut och det blir krig. Ur självhushållarsynpunkt så är jag mest rädd för värsta torkan på sommaren och att det regnar hela september. Då går det inte att odla. ☼

Jag är mer rädd idag är förut. Men det har nog med samhällsklimatet att göra. Förut var jag nog mer förtvivlad över att mina föräldrar inte komposterar. Nu känner jag mig mer likgiltig inför det, jag är inte förvånad. ☼

Nu är det mer att jag tycker det är jävligt tragiskt att mitt barn Nor kanske inte kommer kunna överleva i den här världen. Men jag klarar inte riktigt av att tänka på det här, jag får panik. Jag får leva i nuet, för om jag inte gör det så behöver jag ändra på mer. Typ inte ha någon bil, och bli ännu mer isolerad. ☼

Jag kan känna måsten, men inte ett negativt måste. Utan snarare jag: ”jag måste det här för ingen annan gör det”. Man måste leva i nuet. Det är lite samma sak som att jag står här och sliter med någon jävla morot. Man kan lika gärna gå och köpa en i en affär. Men vem ska göra det om inte jag gör det?” ☼

– Isabelle Nilsson, 29 år, självhushållare och konstnär, Grytgöl

#intebaramorötter
#jagäromställare
#omställningspionjär
#denstoraomställningen

Kategorier: Fotoserie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *