Hej alla som följer projektet!


Innehåll för brevet vecka 22:
  • HÄNDER JUST NU
  • TILLFÄLLIG INSAMLING TILL MOBIL LYCKADES

HÄNDER JUST NU

Just nu så är det mycket jobb med biodlingen, som förra veckan. Har haft de här inläggen lite som en loggbok för mig själv, för att se vad jag håller på med i projektet just nu egentligen. Förmodligen så fokuserar jag vissa veckor enbart på biodlingen och samlar allt som händer i månadsbrevet istället. Men ganska skönt också när jag har tid att skriva lite loggbok här med INTE BARA MORÖTTER. Projektet hålls mer levande – även för mig själv.

Har i veckan funderat på det här med community-finansiering. Det är speciellt det här med community-finansiering. Det är inte något som jag har gjort förut och inte heller något som är speciellt vanligt. Min inspirationskälla har från början varit Patreon.com. Min långsiktiga tanke är www.intebaramorotter.se ska bli mer som Patreon – alltså att om man vill stödja projektet så blir man en månadsmecenat. Där man då kan välja hur mycket man vill stödja projektet med varje månad – till exempel 15, 50, 100 eller 1000kr. Alltså bara exempel på olika nivåer, de är inte bestämda ännu. För varje nivå så får man som mecenat olika “rewards”. Till exempel: Om man stödjer med 15kr varje månad så kan man få månadsbrevet till sin epost. Eller om man stödjer med hela 1000kr per månad så får man X antal exemplar av den planerade boken som innehåller samlade reportage. Till exempel.

Tyvärr så är reglerna så också att jag är tvungen (enligt svensk juridik och om man ska kunna betala med kort) att ge något i utbyte när jag som verksamhet får en återkommande donation. Om jag inte har 90-konto och är en välgörenhetsorganisation dvs. Jaja. Får leka inom ramarna 🙂

Som en liten treat kommer här lite exempel på hur det skulle kunna se ut med månadsmecenater.


TILLFÄLLIG INSAMLING TILL MOBIL LYCKADES

Genom en generös donation på 700:- så kommer projektet i juni att få en mobiltelefon (Samsung Galaxy S4). Det här möjliggör bland annat möjlighet till rörlig bild – vilket öppnar upp för mecenater att följa resan runt hos självhushållare genom kameralinsen och mer “vara en fluga på axeln”.

Alla mecenater som stödjer INTE BARA MORÖTTER med minst 50:- från 1 april 2018 – 1 september 2018 får följa med på resan runt på torp och gårdar i Sörmland under juli och augusti 2018.

Tack mecenaten Abigail Sykes för den generösa donationen 


Till sist…

Jag har i veckan funderat på hur en egentligen kan utforska det “andliga” självhushållande livet tillsammans i grupp. Alltså – andlighet i betydelsen att skapa en ny kultur där andra värderingar och normer råder – än de som vi blivit fostrade in i genom vår individuella prestationskultur. Klurar just nu på en idé som är en blandning av retreat / lajv / wwoofing… Säger inget mer än så länge 😛 Kommer låta idén mogna lite och bolla med fler vänner och bekanta och se vart den här tanken kan leda. Förhoppningsvis till någonting som konkretiseras. Håll till godo.

// Sofia


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *