Hej alla självhushållare, andelsjordbrukare, månskensbönder, grönsaksodlare, utflyttare, självförsörjare, tillsammanshushållare, sambrukare, kärngårdare, permakulturister, omställare, småbrukare och alla ni andra som ställer om!Innehåll för brevet vecka 19:
  • HÄNDER JUST NU
  • WORKSHOP 7/6 I LAXNE, SÖRMLAND
  • REPORTAGET I ÅTER FRITT FÖR ALLA ATT LÄSA PÅ WWW.INTEBARAMOROTTER.SE
  • ARTIKEL I SÖRMLANDSBYGDEN
  • TILL SIST…

HÄNDER JUST NU

Just nu är det VARMT. Antar att det är det hos er också. Skördesäsongen har börjat och jag har förädlat strutbräken. Pollenet gör att jag är inomhus – men som tur är (!) så finns det gott om snickeriarbete till bina. Så jag är i snickeriet mycket.

Det som händer med ‘Inte bara morötter’ är att jag förbereder inför workshop i Laxne, 2km bort ifrån mig. Workshopen är om Aktivt Hopp.

“Upplever också du att tiden vi lever i kännetecknas av kriser på så många plan, att det är svårt att ta in allt? Medkänslan räcker liksom inte till för allt lidande vi dagligen möts av i tv och tidningar. Att det kan kännas överväldigande och hopplöst ibland?

Men mitt i allt detta finns också möjligheter och hopp. När vi på djupet verkligen möter den osäkerhet och ovisshet som kännetecknar livet på planeten, är vi början av en nyskapande och spännande resa.
Den bärande tanken är att ”aktivt hopp” är något vi är och gör, snarare än något vi har. Aktivt hopp är en djup kraftsamling bortom både optimism och pessimism. Med intentionen att bidra till helande av världen känns livet mer förtröstansfullt, samtidigt som vi då faktiskt kan åstadkomma förändringar.”
– Från svenska sidan om Aktivt Hopp

Läs mer om workshop 7/6 här

Läs mer om Aktivt Hopp här på svenska Aktivt Hopp-webbenREPORTAGET I ÅTER FRITT FÖR ALLA ATT LÄSA PÅ WWW.INTEBARAMOROTTER.SE

I senaste numret av Åter, nr 2/18, så hittar ni del 1 i en serie reportage om självhushållning från Inte bara morötter. De är redigerade varianter av de reportage som redan publicerats på www.intebaramorotter.se.

Här kan du ladda ner reportaget som PDF – “Inte bara morötter del 1: Vad är självhushållning?”

Läs och beställ det senaste numret av Åter här


ARTIKEL I SÖRMLANDSBYGDEN

Torsdagen den 17/5 publicerades en artikel om Inte bara morötter och självhushållning i senaste numret av Sörmlandsbygden.

Artikeln publicerades i papperstidningen. Hittar den inte på online på Sörmlandsbygdens hemsida. En inscannad variant kommer upp när jag fått hem tidningen i brevlådan 🙂


Tills vidare

Er pollenallergiska biodlare och skribent

// Sofia


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *