Hej alla självhushållare, andelsjordbrukare, månskensbönder, grönsaksodlare, utflyttare, självförsörjare, tillsammanshushållare, sambrukare, kärngårdare, permakulturister, omställare, småbrukare och andra som ställer om!

RAPPORT FRÅN WORKSHOPS I SKÅNE 14-15 april

De två sambrukarna Åsa Viktorsson och Robin Gullstrand.

Helgen den 14-15 så hölls det två workshops på Sambruket i Sösdala i Skåne. Det var välbesökta workshops; 20 personer på Aktivt Hopp på lördagen och 12 personer på Inte bara morötter på söndagen. Både sambrukare och utomsocknes. Väldigt roligt! Det var också två eftermiddagar som gav någonting känslomässigt för många deltagare.

Båda workshoparna var möjliga – och dessutom till en lågt pris – tack vare de mecenater som stödjer Inte bara morötter, tack vare Holma folkhögskola som gav finansiellt stöd och inte minst tack vare Sambruket i Sösdala som bjöd in och la ner mycket ideellt arbete. Tack speciellt Åsa Viktorsson som bjöd in och organiserade helgen.

Mer om Sambruket i Sösdala kommer i framtida reportage. Kan säga att det var en häftig plats och ett jättespännande projekt att hålla sambruk.

Odlingsbäddar vid en av Sambrukets två fastigheter; ett gammalt församlingshem som låg precis bredvid en kyrka.

Läs inbjudan till workshoparna här…


BOR DU I SÖRMLAND?

Sommaren 2018 så kommer INTE BARA MORÖTTER att helt och hållet fokusera på Södermanland.

ÄR DU NYFIKEN PÅ AKTIVT HOPP?

Torsdagen den 7 juni så bjuder INTE BARA MORÖTTER in till workshop: AKTIVT HOPP. Skriv redan nu upp datumet i kalendern.

Läs mer här…


VILL ORDNA WORKSHOP DÄR DU BOR?

Under juli och augusti så öppnar jag upp för att hålla workshops i Sörmland genom projektet INTE BARA MORÖTTER. På grund av både hälsoskäl med pollenallergi och annat arbete med biodling så pausas workshops på andra orter under sommaren. Förhoppningsvis kan möjligheten öppnas upp igen i september.

Läs mer här…


VILL DU BLI INTERVJUAD?

Bor du i Sörmland och vill vara med? Roligt! Under juli och augusti 2018 så kommer jag cykla runt med INTE BARA MORÖTTER och göra intervjuer på gårdar i Sörmland.

Läs mer här…


FÅ MÅNADSBREV

Nu börjar INTE BARA MORÖTTER skicka ut nyhetsbrev varje månad. Det innehåller peppande ord till dig som självhushållare, inblick den kreativa processen med inte bara morötter, skvallret från resor ute i landet, information om workshops, länkar till reportage som har publicerats och inbjudningar till det som händer i inte bara morötter.
I dagarna skickas det första brevet ut: MÅNADSBREV #1: APRIL. Det kommer alla få som 1) skrivit upp sig genom www.intebaramorotter.se 2) skrivit upp sig på workshops 3) som kontaktat mig på den gamla webben www.intebaramorotter.com och varit intresserade av projektet 4) alla mecenater i projektet.

Skriv upp dig här om du också vill ha brevet i din mailkorg.


HÄNDER JUST NU

I helgen hängde jag med Sambruket i Sösdala i Skåne och intervjuade Åsa Viktorsson och Robin Gullstrand. Jag höll också workshops.

Sambrukets ena fastighet är en jordbruksfastighet. När jag var där så preparerades bäddar för sådd.

Den andra fastigheten som Sambruket har är ett gammalt församlingshem. Här hålls kurser, bland annat i samarbete med Holma Folkhögskola.

Just nu så är jag hemma i Åkers Bergslag i östra Sörmland. Jag arbetar med efterbearbetning av intervju från sambruket i Sösdala. Och projektplanerar för sommaren. Förutom INTE BARA MORÖTTER så har också bina vaknat ordentligt nu. Och med det också tankarna på att dra igång andelsbiodling i år. Jag tänkte egentligen dröja med andelsbiodling till nästa säsong, men jag kan inte hålla mig… 😉 Så det fixar jag också med just nu.

Just nu är jag hemma och varvar projektplanering med ‘inte bara morötter’ med återhämtande skogspromenader med min kisse.

Mina bin hämtar nektar från blåsippor där jag bor i Marvikarnas naturreservat.

Och med att naturen vaknar så börjar också pollensäsongen dra igång ordentligt. Vilket jag märker direkt av på hälsan tyvärr. Så det som också händer just nu, som inte känns lika roligt, är att jag är sjuk.
För att kunna arbeta så förbereder jag mig för att arbeta inomhus så mycket som möjligt under maj och juni månad. Jag kommer därför inte genomföra intervjuer eller workshops under maj eller juni månad. Jag kommer fokusera på att skriva reportage, samt på bina som ju tycker den här tiden på året är en härlig tid.


EN LITEN TEASER…

Jag kommer under maj och juni att designa en crowdfunding-kampanj till den första bokpublikationen från INTE BARA MORÖTTER. Boken kommer innehålla både samlade reportage, men också möjlighet att skriva och skicka in egna texter. Arbetstiteln är ”Inte bara morötter #1: Självhushållningens skäl och själ”.
Håll utkik i början av sommaren!


TILL SIST….

Allra ödmjukast tack för alla donationer som kommit in under veckan! Både pengar och två honungsburkar. Det är ni som gör att projektet kan fortsätta. 

VECKANS MECENATER ?

Åsa Viktorsson – Robin Gullstrand – Holma Folkhögskola


Allt gott!

// Sofia

Första kajakturen i torsdags kväll. Härligt! Gäddan lekte, storlomsparet ropade till varandra, bävern simmade och jag myste.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *