SMYGTITT!

Drivkrafter del 1: Självhushållning är ett arbete att vara stolt över

Självhushållningens drivkrafter är många. I en reportageserie funderar jag på varför självhushållare från första början tog steget. Och varför de fortsätter. Kan en drivkraft vara själva arbetet? Och vad är det som människor egentligen behöver för att vara lyckliga? Bland fåren hos Carolina Dahlberg i Ulvarp, Småland, börjar utforskandet.

Det duggregnar vid gården Ulvarp på det småländska höglandet. Den tidigare ljusa skimrande hösten har övergått i ett sent oktoberdis. Det är inte sämre, men annorlunda. Mer stilla. Utspritt runt gårdsplanen ligger röda stugor, uthus och en lagård. Bakom lagården skymtar fårhagar. De låga fuktiga molnen ligger som ett blött täcke över allt. Idag är stora fårklippardan på Ulvarp. Fåren är sorterade efter ras och klippordning inne i lagården och snart kommer två inhyrda professionella klippare…

Publiceras fredagen den 13/4 på www.intebaramorotter.se

Carolinas dotter Hedvig bidrar med lek in i vardagen.

Kategorier: Smygtitt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *