Hej alla självhushållare, andelsjordbrukare, månskensbönder, grönsaksodlare, utflyttare, självförsörjare, tillsammanshushållare, sambrukare, kärngårdare, permakulturister, omställare, småbrukare och andra som ställer om! Det är ni som gör det riktiga och otroligt viktiga – men stundtals slitsamma – arbetet med att skapa något nytt. Det är för er skull som inte bara morötter finns – för att vara ert stöd och synliggörande.


NU BLIR INTE BARA MORÖTTER ETT COMMUNITY-FINANSIERAT UTFORSKANDE

Nu går skriv- och fotoprojektet inte bara morötter in i ett nytt stadie – nu blir inte bara morötter också ett community-finansierat utforskande. Det här betyder att de som stödjer projektet finansiellt – mecenaterna – är de som möjliggör ett fortsatt utforskande av självhushållningens skäl och själ.

Inte bara morötter är helt beroende av mecenater som stödjer projektet finansiellt – man kan säga att det är en slags community-supported writing; en anspelning på community-supported agriculture (CSA). Jag bakom – Sofia Nygren – försöker så långt det går erbjuda mitt arbete med projektet som en gåva. Det är mitt sätt att vara i tjänst för världen. Med hjälp av mecenaterna så möjliggörs att det:
* En gång i månaden publiceras tematiska reportage – som baseras på intervjuer med självhushållare – på intebaramorotter.se samt i andra möjliga pappers- och webbtidningar.
* En gång i månaden skickas ut ett månadsbrev per e-post med peppande ord till dig som självhushållare.
* Håll också utkik efter workshops som kommer hållas runt om i Sverige med temat Inte bara morötter eller Aktivt Hopp.

Läs mer på www.intebaramorotter.se

 


NU BÖRJAR INTE BARA MORÖTTER SKICKA UT PEPPANDE MÅNADSBREV

Det innehåller peppande ord till dig som självhushållare, inblick den kreativa processen med inte bara morötter, skvallret från resor ute i landet, information om workshops, länkar till reportage som har publicerats och inbjudningar till det som händer i inte bara morötter.

Skriv upp dig här:


WORKSHOPS I SKÅNE 14-15 APRIL

Sista anmälningsdatum på tisdag!

Tillsammans med Sambruket i Sösdalabygden och Holma folkhögskola så håller jag workshop i Aktivt Hopp och Inte bara morötter – om inre omställning hos självhushållare. Platsen är Klockaregården, Norra Mellby Sösdala.
Workshop 14 april 14-18: Aktivt hopp
Workshop 15 april 13-15: Inte bara morötter

Kom kom! Gå på workshop med mig. Vi har hållit det på en bra prisnivå så att alla som önskar ska kunna delta, oavsett ekonomisk situation. 200 kr för båda dagarna. 125 för Aktivt hopp-workshop och 75 kr för Inte bara morötter-workshop. Fika ingår.

Anmäl dig senast tisdagen den 10 april till info@sambruket.se Ange namn, telefonnummer, samt vilken workshop du vill gå på och om du vill stanna på middag lördagkväll för 75 kr. Ange Allergier. Betalning till BG – 672-2227 Swish 1235788872 ange Workshop April. Anmälan räknas när betalningen är inkommen och är bindande.


VILL DU OCKSÅ HA EN WORKSHOP DÄR DU BOR?

Kul! Det löser vi.

Inte bara morötter försöker hålla workshops i inre omställning enligt principen av gåvoekonomi. Det här betyder för workshops att – om bara resekostnaderna och kostnader för mat och boende är täckta – så ges arvodet som en gåva. Det här kan ske på flera sätt.

Läs mer här


 

TILL SIST….

Allra ödmjukast tack för alla donationer som kommit in under veckan! Inte bara morötter har fått flera nya finansiella mecenater som har gett generösa donationer. Det är ni som gör att projektet kan fortsätta. ?

Håll också utkik efter det första reportaget i en reportageserie om självhushållningens drivkrafter. Först ut är “Del 1: Självhushållning är ett arbete att vara stolt över”. Det kommer publiceras i helgen eller nästa vecka, beroende på när alla medverkande har hunnit läsa igenom för citatgranskning. Såklart missar du det inte om du följer facebooksidan.


Allt gott!

// Sofia


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *