Vecka 13 har äntligen saker börjat falla på plats i projektet. Efter flera månader av utforskande av vilka nästa steg inte bara morötter ska ta – med både finansieringsformer och format för projektet – så har jag äntligen kunnat börja gestalta och ge det form. Jag har under de här månaderna bland annat gjort en intentions- och aktionsplan, undersökt olika möjligheter för community-finansiering, pratat med folk om community-finansiering (bland annat välbehövligt snack med hoffice-kollegor; tack! <3), undersökt tekniska möjligheter för månadsmecenater, gjort en publiceringsplan, skrivit texter, designat en webb med fokus på community-finansiering, migrerat intebaramorotter.com till .se, skapat pappersprototyp. Och nu äntligen i veckan kunnat implementera. Det tog bara en dag. Det går snabbt när en vet hur en vill ha det 🙂

Vill här tacka Annica Gustafsson så himla mycket för ditt stöd och bra synpunkter i utformningen av community-finansieringen på intebaramorotter.se. Samt inte minst de materiella gåvorna du gav mig i både käk (vitkål, havreyoghurt, morötter och kaffebönor mmm) men också finansiell gåva! <3 Du är invigningsmecenaten på intebaramorotter.se. Sen måste jag bara tillägga att jag är supertacksam för alla som donerat i vinter och trott på inte bara morötter. Utan er skulle jag inte våga det här.

Jag är också i slutfasen av att få klart första delen i en reportageserie som kommer att handla om självhushållningens drivkrafter. Januari planerade jag arbetet och skrev riktlinjer för texter och principer för skrivande. Hela februari ägnade jag åt att gå igenom resterande intervjuer och foton och kategorisera efter teman. Och hela mars nu har jag ägnat åt att från materialet gå igenom drivkrafter och forma till olika teman på texter, och skriva den första delen. Shit alltså, det tar tid att skriva när det är ett utforskande och jag vill gå på djupet. Jag skulle ju bara kunna fråga en person någon simpel fråga som 1) Vad är din drivkraft?? och skriva ett reportage om besöket hos henom. Men det blir inte alls samma sak. Nu är reportaget “drivkrafter del 1” i fasen av den andra efterbearbetningen – språklig korrektur. Nästa vecka så kommer det skickas ut till de intervjuade för sista genomläsning och OK:ande av citat och det som berör dem i texten. Ett varmt tack till min käre far Gunnar Nygren för väldigt givande språklig korrektur från mästaren på reportage – du är en stjärna. Vill också rikta ett enormt tack till både Gunnar Nygren och Eva Perlskog – utan ert stöd och den gåvan att jag både kan bo i en del av ert hus och ge hyra i form av arbete istället för pengar, gåvan att jag kan låna bil när jag behöver utan kostnad och också Gunnar Nygrens gåvor så jag kan ta hand om min hälsa. Ja, vad ska jag säga, det är ovärderligt. Utan er hade jag inte kunnat – och haft tryggheten – att våga mig på ett sådant här projekt. TACK. Ni är två klippor.

Till sist, idag på långfredagen har jag varit hos min granne Gunnel och hjälp henne klippa får. I gåva för min hjälp så fick jag en lammstek. Gåvoekonomi i sitt ess. Tack! <3

Nu tar jag ledigt. Glad påsk! // Sofia


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *